Nov 30

Campania naţională de educaţie electorală de la tineri la tineri

Eşti student FRIŞPA? Eşti activ, comunicabil şi doreşti să-ţi dezvolţi abilităţile profesionale? Aplică pentru poziția de TRAINER în cadrul Campaniei naţionale de educaţie electorală de la tineri la tineri şi împreună cu alţi 15 colegi vei avea ocazia să dezbaţi subiecte de educaţie electorală cu tineri din 38 de localităţi din raionul Cahul, în urma unui training personalizat în cadrul FRIŞPA.

 

În perioada octombrie 2017- iunie 2018 Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii de Stat din Moldova şi Centrul Internaţionl pentru Cooperare în Educaţie şi Cercetări desfăşoară campania naţională de educaţie electorală de la tineri la tineri, realizată în cadrul Proiectului ,,Alegerea este a TA – educaţie electorală a tinerilor din raionul Cahul’’. Proiectul este finanţat de Fondul de Prietenie al Ambasadorului oferit de Departamentul de Stat al SUA.

 

Scopul Proiectului este de a oferi tinerilor din Republica Moldova suportul necesar întru consolidarea nivelului de educaţie privind procesul electoral.

Campania naţională de educaţie electorală de la tineri la tineri cuprinde:

  1. Educarea electorală a cetăţenilor prin elaborarea ghidului de educaţie electorală a tinerilor, în scopul încurajării participării acestora la vot, cît şi conştientizării avantajelor exprimării votului conştient şi informat.
  2. 16 studenţi FRIŞPA selectaţi vor beneficia de un training de instruire în domeniul procesului electoral, mobilizare electorală, leadership, dezvoltarea abilităţilor oratorice şi organizaţionale.
  3. Studenţii selecta şi vor forma 4 echipe mobile, care vor realiza întîlniri cu tinerii din localităţile raionului Cahul spre a discuta despre drepturile electorale (38 întîlniri).
  4. Informarea şi consolidarea cunoştinţelor tînărului alegător privind procesul electoral prin elaborarea şi difuzarea pe perioada implementării proiectului a rubricilor informative la TV şi Radio.
  5. Desfăşurarea Simpozionului ştiinţific studenţesc internaţional cu genericul „Rolul tinerilor în luarea deciziilor politice în stat: din experienţa Republicii Moldova şi Georgiei”.

 

Responsabilităţile înaintate pentru traineri:

  • sa participe direct la implementarea activităţilor în conformitate cu scopul şi obiectivele proiectului
  • sa asigure comunicarea eficientă cu partenerii şi beneficiarii în vederea realizării activităţilor planificare în cadrul proiectului
  • să participe activ la procesul de monitorizare şi evaluare a activităţilor în teritoriu.

 

Studenţilor selectaţi li se vor elibera Certificat de trainer în domeniul electoral.

 

Numărul persoanelor selectate este limitat (16).
Termenul limită de aplicare este 15 decembrie 2017.

Candidaţii interesaţi pot participa la concurs, prezentînd o scrisoare de motivare cu un volum maxim de 300 cuvinte, ce va include argumentarea oportunităţii de participare la implementarea proiectului, cu expunerea beneficiilor de activitate în proiect. Selectarea candidaţilor se va efectua în temeiul reuşitei academice a studentului şi a scrisorii de motivare.

Vor fi contactaţi doar studenţii selectaţi.

 

Pentru mai multe informaţii:

Diana Bencheci

Manager proiect

Tel. 069547076

benchecidiana@gmail.com

Vlad Balaban

Coordonator proiect

Tel. 069190481