Universitatea de Stat din Moldova (USM) a găzduit astăzi, 20 aprilie, evenimentul de lansare a „Anului european al tineretului în Republica Moldova” și Târgul de proiecte/programe de asistență UE adresate tinerilor din țara noastră.
✅Activitățile au fost organizate de Proiectul „Comunicare Strategică și suport pentru mass-media din Republica Moldova” (StratCom), cu susținerea financiară a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, în parteneriat cu USM, ca urmare a deciziei Parlamentului European și a Consiliului European de a dedica anul în curs tineretului.
✅La eveniment au participat: prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia GAVRILIȚĂ; ministrul Educației și Cercetării, Anatolie TOPALĂ; Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis MAZEIKS; rectorul USM, Igor ȘAROV; ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene; tinerii ambasadori europeni în Republica Moldova; cadre didactice și studenți.
✅Claudia MELINTE, coordonatoarea Biroului național ERASMUS+ Moldova și Vitalie CÎRHANA, coordonatorul Centrului de informare pentru Tineret ERASMUS+ și Corpul European de Solidaritate au prezentat oportunitățile UE adresate tinerilor din Republica Moldova.
📑🇪🇺Tinerii au participat la un Quiz pe tema oportunităților și programelor adresate tinerilor din Republica Moldova, cu sprijinul din partea UE.
✅Participanții la eveniment au avut posibilitatea să viziteze și Târgul de proiecte/programe de asistență UE adresate tinerilor din Republica Moldova, în cadrul căruia au fost informați despre ofertele a 10 proiecte, inclusiv ale USM. De asemenea, Biblioteca USM a prezentat o expoziție de carte și materiale informative, dedicate Anului European al Tineretului 2022.
✅La final, tinerii și-au expus opinia față de rolul tinerilor în realizarea parcursului european al Republicii Moldova de la tribuna „Fă-ți vocea auzită”.
Published joi, 28 aprilie 2022
Adresa
Contacte
Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved