Prezentarea Academiei DiplomaticeAcademiaDiplomaticăreprezintă o inițiativă a studenților FRIȘPA ce optează pentru o comunicare directă, deschisă și dinamică cu reprezentanții din diplomație, precum ambasadori, membrii corpului diplomatic, reprezentanții diferitor delegații, dar și cu angajații Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM, liderii unor Organizații Internaționale etc.

Prin crearea acestei academii, se dorește prezentarea mai multor aspecte diplomatice nu din punct de vedere teoretic, ci practic. În cadrul academiei, invitații își vor împărtăși etapele experienței sale în domeniul diplomației, toate provocările, greutățile, barierele. Aceste întruniri vor facilita înțelegerea mai bună a domeniului, ca ulterior lecțiile din partea invitațiilor să fie utile pentru studenții facultății, viitori diplomați.

Scopul: Prezentarea aspectelor practiceale diplomației prin participarea directă a persoanelor angajate în diverse structuri diplomatice, ceea ce ar permite instruirea non-formală a celor interesați de domeniul Relațiilor Internaționale.

Evenimentele: Întrunirile urmează să aibă loc lunar (uneori de două ori în decursul unei luni). Se optează pentru o consecutivitate stabilită, precum un invitat din domeniul diplomatic  din Republica Moldova și altul fiind acreditat în RM. Respectiv, un diplomat local și altul străin.

Adresa
Contacte
Toleranță zero corupției

Universitatea de Stat din Moldova 2022 © All Rights Reserved